brend

Що робити, якщо ви вирішили продати квартиру?

 

 

Продаж квартири може бути пов'язаний з різними моментами у житті – з переїздом в інший район, місто чи навіть країну, з бажанням збільшити чи, навпаки, зменшити житлову площу, з одруженням чи розлученням, з отриманням квартири у спадщину і багатьма іншими. Буває, що квартиру треба продати якомога швидше, і тоді власник буває радий будь-якому клієнту. Буває також, що квартири продаються роками, а потрібний клієнт так і не знаходиться.

 

При продажі квартири власник, як правило, зацікавлений отримати адекватну ціну за свою квартиру, а також в тому, щоб продаж був здійснений швидко і щоб всі документи були оформлені вірно. Однак важко самотужки розібратися в усіх нюансах законного оформлення продажу нерухомості.

 

Тому найкращим рішенням при продажу квартири буде звернутися в агентство, яке спеціалізується на операціях з нерухомістю.

 

Компанія «Romder» пропонує вам допомогу і повний юридичний супровід при продажі житла:

 

·         оцінка вартості квартири;

·         пошук можливих покупців;

·         укладання договорів та оформлення усіх інших необхідних документів;

·         забезпечення ваших прав і захист від шахраїв.

 

Ми маємо великий досвід в оформленні продажу та купівлі житла, а також оренди та інших операції з нерухомістю.

 

Етапи продажу квартири

 

Якщо ви вирішили продати квартиру, перед вами – непростий шлях, який складається з багатьох етапів.

 

1.       По-перше, вам необхідно знайти клієнта.

 

Для цього власник квартири може розмістити оголошення про продаж на різних площадках: в газетах та журналах, на інтернет ресурсах, які спеціалізуються з продажу нерухомості, або на сайтах приватних оголошень. Також можна розпитати знайомих і рідних – чи ніхто не шукає квартиру, і попросити їх поширити інформацію по своїх знайомих.

 

Після розміщення оголошення, продавець має бути готовий до безперервної лавини дзвінків від різноманітних ріелторів. У пошуках можливостей заробити на продажі нерухомості, ріелтори часто не соромляться дзвонити по оголошеннях навіть вночі. Зрозуміло, що шквал дзвінків веде до наростання роздратування та напруженості, які заважають нормальному життю і роботі.

 

Ви можете кілька разів видаляти рекламу і розміщувати її на інших площадках, однак, результат, найшвидше, буде такий самий. Також слід приготуватись до того, що, якщо підходящий варіант не знайдеться одразу – вам доведеться платити за оновлення оголошення.

 

2.       По-друге, клієнти приїдуть подивитись квартиру.

 

На цьому етапі, як правило, власника квартири також чекає багато неприємних моментів.

 

Часто потенційні клієнти зривають зустрічі, переносять на інший час, або ж просто не з’являються і навіть не передзвонюють. Продавець витрачає свій час на очікування, покази та призначення нових домовленостей.

 

Часто на цьому етапі додається і неприємна емоційна складова – якщо з цією квартирою пов’язано багато спогадів, а клієнти поводяться під час огляду досить безцеремонно.

 

Однак рано чи пізно з’являється покупець, якого влаштує і квартира, і її ціна. Тоді настає наступний етап – оформлення всіх документів.

 

3.       Етап третій – оформлення документів.

 

На цьому етапі вас також може очікувати безліч сюрпризів. Зокрема, для отримання авансу необхідно підписати договір у нотаріуса, і тут треба буде знайти нотаріуса, який влаштує всі зацікавлені сторони.

 

Вам буде необхідно зібрати весь пакет документів, що потрібні для укладання угоди. Може виявитись, що не всі документи наявні, і доведеться бігати по різних інстанціях і виготовляти потрібні папери. В наших умовах, де ще часто панують бюрократичні пережитки радянських часів, збір усіх потрібних документів може зайняти немало часу.

 

Далі слід узгодити договір купівлі-продажу. Можливо, вам доведеться кілька разів приїхати до нотаріуса для підписання договору і перевірки усіх документів. Буває, що від власника квартири вимагають ще нових і нових документів.

 

І от, нарешті, всі документи оформлені вірно, підписані і видані на руки. Тоді настає майже фінальний приємний етап – отримання грошей.

 

4.       Етап четвертий – одержання грошей за квартиру.

 

На цьому етапі важливою є перевірка грошей. Отримувати гроші, особливо, якщо мова йде про готівку, краще у присутності свідків. Вам слід уважно перерахувати гроші і переконатися у їх дійсності. Для цього найкраще звернутися в банк, де можуть підтвердити дійсність отриманих вами купюр.

 

5.       Останній етап – виселення з квартири.

 

І от, коли всі документи підписані і гроші отримані, власник повинен виїхати з квартири (якщо він у ній усе ще проживав до цього моменту) і знятись з реєстрації.

 

Зняття з реєстрації теж займає певний час і потребує терпіння.

 

Отже, як бачимо, весь процес продажу квартири – справа досить нервова і часо- та енергозатратна. Зрозуміло, чому при необхідності продажу квартири власники готуються до довгої та неприємної процедури.

 

Однак, вихід є – щоб зберегти час та нерви, вам слід звернутися до професіоналів!

 

Компанія «Romder» допоможе у продажі житла

 

Якщо ви бажаєте уникнути усіх перелічених складнощів, пов’язаних із продажем квартири, спеціалісти компанії «Romder» допоможуть вам! Ми перетворимо процес продажу житла з низки нервових етапів на спокійну ділову процедуру, яка не забере у вас ані зайвого часу, ані нервів.

 

Вже кілька років агентство нерухомості «Romder» займається проведенням різних операцій, пов’язаних з продажем, купівлею, орендою та ринковою оцінкою житла в Україні. Ми надаємо повний професійний юридичний супровід при оформленні операцій з нерухомістю, тому ви можете бути впевнені у вашій безпеці та захисті усіх ваших прав при продажі квартири. Наші спеціалісти подбають про те, щоб захистити вас від шахраїв та нечистих на руку ділків.

 

Компанія «Romder» візьме на себе пошук клієнтів на купівлю квартири, оформлення всіх необхідних документів, укладання договорів, а при потребі – і проведення оцінки вартості нерухомості. Звернувшись до нас, ви позбавите себе усіх неприємних моментів в процесі продажу житла. Вам залишиться лише найприємніший – отримання грошей! Але і на цьому етапі ми забезпечимо вашу безпеку і подбаємо, щоб вами були отримані дійсні гроші в повному обсязі.

 

Агентство нерухомості «Romder» крім купівлі та продажу нерухомості, пропонує також і інші послуги: оренду житла або приміщень під офіси, магазини, кафе, тощо.

 

Звертайтесь в компанію «Romder» - ми подбаємо про успішний та спокійний продаж вашої нерухомості!

 

поділитись:

 

 

Інші новини даної теми

В Днепропетровске успешно был проведен обучающий семинар «Риэлторский бизнес 2015»

1-3 октября в Киеве откроется 5-я Международная выставка недвижимости «ЯРМАРКА НЕДВИЖИМОСТИ»

Осінній будівельний форум м. Львів

Вперше в Ужгороді: ярмарок первинного житла «Територія новобудов»

Перший будинок для учасників АТО у Львові планують будувати зі жовтня