brend

Бізнес центр на вулиці Науковій 7а стане першим офісним об’єктом у Львові, який насправді відповідатиме класу А і буде побудований згідно вимог міжнародної «зеленої» сертифікації LEED.

 

Об’єкт буде створений відповідно до сучасних міжнародних стандартів і пропонуватиме компаніям-орендарям офісні приміщення чистою орендною площею приблизно 13 500 кв.м, а також в ньому передбачені різноманітні заклади соціально-побутової інфраструктури і велопарковка.

 

 Попередньо планується, що бізнес центр буде введений в експлуатацію в кінці      2016 року. Ключовим елементом роботи DTZ над проектом стало опитування  компаній-орендарів офісних приміщень, яке було проведене серед топ-менеджерів  та/або менеджерів з питань нерухомості 18 великих компаній у Львові, які  працюють у таких секторах як інформаційно-комунікаційні технології / розробка програмного забезпечення, фінанси та банківська справа, бізнес послуги,  виробництво і дистрибуція продовольчих товарів, а також ресторанний бізнес і  торгівля. Загальна площа офісних приміщень, яку ці компанії займали у Львові на  час дослідження, становила приблизно 23 000 кв.м або 32% загального об’єму  офісних приміщень в місті.

 

 Опитування виявило, що серед ключових офісних орендарів у Львові існує суттєвий  попит на якісні та ефективні офісні приміщення, які плануються в перспективному  бізнес центрі на вулиці Науковій, 7а. Марта Костюк, директор з питань аналітики та  консалтингу щодо девелопменту нерухомості в компанії DTZ в Україні, коментує: “Хоча у Львові існує суттєвий попит на ефективні офісні приміщення від компаній, що оперують в сегментах аутсорсингу бізнес процесів та IT, ринок офісної нерухомості в місті залишається нерозвинутим. Станом на листопад 2014 року, загальний обсяг ринку офісної нерухомості у Львові становить приблизно 72 800 кв.м (GLA), і якість більшості об’єктів, які позиціонуються як бізнес центри у Львові, є низькою.

 

Водночас середньо ринкова вакантність в сегменті «професійної» офісної нерухомості у Львові складає 5%, що відповідає структурному рівню. Беручи до уваги існуючий і перспективний обсяг нових офісних приміщень у Львові, їх якість та перспективи розвитку економічної бази міста, експерти компанії DTZ вважають, що за умови стабілізації ситуації в Україні та її подальшого ефективного економічного розвитку, в середньостроковій перспективі ринок якісної офісної нерухомості у Львові залишатиметься ненасиченим, а попит – незадоволеним. Дослідження, проведене компанією DTZ, виявило, що у Львові існує суттєвий дефіцит якісних та ефективних офісних приміщень, а також стійкий попит компаній на оренду цього класу нерухомості.

 

джерело: dtz.com

 

поділитись:

 

 

Інші новини даної теми

На Сокальщині планують розпочати виробництво комплектуючих деталей для автомобілів

На месте запорожского Ленина может появиться торговый центр

Рынок торговой недвижимости в Одессе нуждается в инвестировании

Офисная недвижимость: Киев VS Европа

«Лукьяновка» – первый ТРЦ Украины, в комплекс которого войдут памятники архитектуры