brend

Якщо ви хочете придбати квартиру у Польщі, необхідно враховувати наступні аспекти:



Вибір нерухомості

У Польщі в останні роки, підвищення попиту на житло, не відзначено. Найбільшим попитом, як і раніше користуються квартири. З покупкою нової квартири на первинному ринку ви повинні рахуватися з додатковими витратами, необхідними, щоб закінчити ремонт.

Деякі забудовники наполегливо  пропонують опції вибору дизайну - звичайно можна скористатися цією можливістю, але це, звичайно, не буде найдешевшим рішенням. Таке задоволення коштує, як правило, від 700 до 1300 злотих за квадратний метр, з можливістю індивідуального вибору всіх матеріалів. Це досить багато, враховуючи, що самостійно взявши на себе клопоти по цій роботі ви можете заощадити до половини цієї суми.

Якщо ви вирішили придбати квартиру на вторинному ринку, у вас буде більше можливостей, коли справа доходить до вибору місця розташування, ціни та рівня робіт. Процес купівлі житла на вторинному ринку проходить набагато швидше, ніж у випадку нових приміщень. Стагнація ринку нерухомості в Польщі також робить таку покупку дешевшою, ніж нове будівництво. Виняток становлять добре збережені довоєнний будівлі. Намагайтеся уникати покупки квартир, побудованих в багатоповерхівках в 70-х і 80-х роках за так званою блоковою технологією. Вартість такого житла буде з часом падати, так як конкуренція з боку нового житла, побудованого за прогресивними технологіями велика.

Альтернативою покупці квартири на ринку нерухомості є купівля будинку. За останні кілька місяців ціни на них збільшилися, в основному завдяки  інвестиційному потенціалу. Хоча, все ще реально знайти відносно недорогі новобудови в приміських районах, і це непоганий вибір житла, як і у вигляді інвестиції, так і з метою подальшого проживання. Не секрет, що за ціною невеликої 3-кімнатної квартири центрі, ви можете купити 100-метровий будинок з ділянкою землі для господарства в декількох кілометрах від міста.

Правова інформація

Після вибору нерухомості, необхідно перевірити її правовий статус. Більшість інформації про житло має бути в кадастровій книзі (księgę wieczystą), яка знаходиться у віданні Департаменту реєстрації земельних ресурсів районного суду. Земельні реєстри знаходяться у 
вільному відкритому доступі. Для інших властивостей, які не встановлені земельними реєстрами повинні бути в наявності документи, що відображають їх правовий статус.

Слід зазначити, що в даний час фактично здійснюється процес міграції кадастрових книг в земельні реєстри судів, а це означає, що суди переходять до електронних версій книг, що в свою чергу прискорює та спрощує ознайомлення з їхнім вмістом. На підставі земельної книги визначається особа, яка дійсно володіє цією нерухомістю. Тільки власник або уповноважена власником особа може укласти чинний договір про купівлю-продаж нерухомості.

Крім того, не зайвим буде переконатися, що вибране вами житло не є обтяженим іпотекою. Іпотечними договорами визначено, що фактичним власником житла є не попередній власник, а банк, що видав кредит, і він завжди буде захищати свої права, незалежно від того, хто є нинішнім власником майна. З інформацію по іпотеці ви можете ознайомитись в IV розділі кадастрової книги.

Перед укладенням договору ви також повинні переконатися, що житло не обтяжене іншими правами обмеження власності, або прав третіх осіб, наприклад судовими приставами. Прикладом такого обмеження може бути сервітут, згідно з яким інша особа має право використовувати певну частину майна на необмежений термін. Інформація про права третіх осіб, іпотеки та інших обмеженнях на нерухомість знаходться в розділі III кадастрової книги.

На додаток до цього, земельні реєстри містять всю інформацію, які формують загальну картину нерухомості, яку ви маєте намір придбати.

 Інформація по кредиту

Якщо ви хочете отримати кредит на покупку нерухомості в Польщі,  ви можете звернутися в банк. У вас є вибір, принаймні кілька банків з репутацією, які повинні запропонувати вам іпотечні кредити. У процесі отримання кредиту клієнту необхідно відвідати банківську установу в основному два рази. Ваша перша поїздка буде пов'язана з поданням заяви на кредит і заяви акредитива (основні матеріали можуть бути отримані поштою, і прийти вже заповненими). Другий раз потрібно прийти власне для підписання кредитного договору.

Документами, необхідними для отримання кредиту є:

    попередня домовленість з продавцем (кооператив або забудовник)
    документ, що засвідчує особу;
    документи, що підтверджують дохід, за останні шість місяців. У разі якщо доходи отримані у Польщі достатньо і трьох місяців)
    витяг з кадастрової книги,
    нотаріальний акт придбання майна продавцем,
    дозвіл на будівництво для забудовника і його установчі документи.

До моменту отримання кредиту, ви повинні визначиться з його валютою, в національній чи іноземній. Курс злотого зазвичай жорстко прив'язаний до євро і не зазнає таких коливань, як курс гривні.

Як правило, процентні ставки є змінними (ставка варіюється зі зміною процентної ставки) або фіксованими (не змінюється при зміні процентної ставки протягом кількох років). В середньому сума кредиту за іпотекою складає 8-10% річних на 15 років, але  термін кредиту може бути подовжено аж до 50 років. Більшість банків пропонують кредити в розмірі 80 відсотків від вартості майна, але можна звернутися за кредитом і у розмірі 100 відсотків від вартості.

Покупка нерухомості в Польщі - відповідальне рішення, але завдяки прозорості процедур воно не має викликати особливих проблем. Польський ринок нерухомості пропонує багато можливостей, і є прекрасним вибором, особливо якщо ви збираєтеся жити чи працювати в цій країні. Крім того, купити квартиру в Польщі, в хорошому районі - це чудовий вибір для інвестиції.

 

поділитись:

 

 

Інші новини даної теми

Знижка 5% на квартири в будинках ЕКО-ДІМ (Львів) в травні

ЖК Воробьевы горы-4 (Харьков) готов встречать новоселов!

Благоустроенная территория нового ЖД Акварель в Днепропетровске

Последние квартиры в жилом доме Акварель (Днепропетровск)

Знижки на перші 5 квартир в новому ЖК Делюкс у Львові