Перечитав свій договір та Правила ФФБ. Зрозумів наступне: будинок введений в експлуатацію швидше за все в кінці грудня, тобто 4 квартал (нібито вчасно згідно договора). Ще я не знайшов жодного пункту про грошову компенсацію Довірителю за будь-які затримки (але і затримки ніякої по документах немає). Підкажіть пункти, якщо хтось знає.
Зато у Правилах ФФБ у п.4.2 та п.5.5.11 чітко прописано:оформлення права власності на житло здійснюється забудовником своїми силами та за свій рахунок. Але самі правила я маю як роздруківку без жодних печаток- не документ. Крім того 27.06.2014 вони мінялися,може і умови оплати змінилися, не знаю.
Щодо акту прийому-передачі, наскільки мені відомо, без них не можна подати документи на оформлення прав власності. Тобто поки не підпишемо, документи в роботу не підуть.А ще цікавий пункт 5.4.7 Договора, згідно якого: Довіритель ЗОБОВЯЗАНИЙ не пізніше 2 місяців від дня введення в експлуатацію будинка прийняти від забудовника за актом приймання-передачі закріплений за ним обєкт.
До всіх питань треба підійти виважено без паніки і з певним розумінням. Будинок збудований і введений в експлуатацію в умовах економічної кризи і війни, залишилось лише зовсім трішки.
Юридично забудовник і банк обставлені ідеально.Писати можна ще багато та набридло, краще поспілкуватися при зустрічі. на мій погляд все просувається не погано.