brend

У Львові громадськість створила комісію з контролю за будівництвом житла для учасників АТО та членів сімей загиблих.

ЛКП «Рембуд», посередник між містом і підрядником, має намір поглиблювати співпрацю з нею, щомісяця звітувати за витрачені кошти, а також активно залучати учасників АТО до процесу будівництва.

 

«На даний час земельна ділянка виділена і, фактично, усі документи щодо земельних питань готові. За допомогою управління житлового господарства ЛМР, ми отримали технічні умови у дуже стислий термін, і це була дуже суттєва допомога нам», – зазначив директор підприємства Віктор Писаренко, передає прес-служба Львівськоїх міськради.

 

Будівництво першого із чотирьох будинків, за словами директора ЛКП, очікують розпочати в середині жовтня. За умов, що не виникне проблем з тендером на визначення підрядника, уже в травні реально буде вивести будинок в експлуатацію. Головна проблема тут, за словами Віктора Писаренка, – фінансування.

 

«Воно повинне бути ритмічне, бо якщо будуть розриви, то про жодні введення в експлуатацію у вказаний термін говорити буде неможливо. Поки що з 5 млн, які передбачалися, нам виділено 238 тисяч. Це був перший транш за оплату проектних робіт та видачу умов, певну суму було виплачено за винесення меж ділянки», – зазначив він.

 

Зараз ЛКП «Рембуд» підготувало варіант звітності та збираються погодити його з комісією.

 

«Розпочинати будь-які роботи, пов’язані з будівництвом, поки не варто, бо навіть паркан доведеться охороняти. Я думаю, активне освоєння ділянки розпочнеться тоді, коли буде визначено генерального підрядника», – відзначив керівник підприємства.

 

Перший будинок планують збудувати на 53 квартири. Приблизний обсяг вартості робіт – 32-34 млн грн, при стабільному курсу долара та незмінності цін на будматеріали й енергоносії.

 

«На сесію, яка відбудеться наприкінці липня, плануємо винести питання додаткового фінансування, у розмірі 7-8 млн грн. Але остаточні цифри можна буде називати, коли буде готова проектно-кошторисна документація», – додав Віктор Писаренко.

 

Підрядника для виконання робіт визначатимуть на відкритому прозорому тендері після того, як проектно-кошторисна документація пройде експертизу.


zaxid.net

 

поделиться:

 

 

Другие новости данной темы

Як продати квартиру

В Днепропетровске успешно был проведен обучающий семинар «Риэлторский бизнес 2015»

1-3 октября в Киеве откроется 5-я Международная выставка недвижимости «ЯРМАРКА НЕДВИЖИМОСТИ»

Осінній будівельний форум м. Львів

Вперше в Ужгороді: ярмарок первинного житла «Територія новобудов»